Actiunea apei asupra masinii de spalat

Natura ne pune la dispozitie in fiecare zi tot ceea ce avem nevoie, astfel incat viata noastra sa decurga intr-un mod cat mai normal. Apa este cea care are capacitatea de a intretine viata pe Pamant insa, in acelasi timp poate produce anumite daune produselor care le folosim in mod curent. Am ales sa vorbim in acest articol despre defectiunile pe care aceasta le poate produce in cazul masinilor de spalat, despre cum pot fi preintampinate acestea si despre cum putem remedia problemele, in cazul in care ele s-au instalat deja.

Cunoastem fireste influenta apei asupra elementelor care intra in contact direct cu aceasta. Rezistentele, sistemul de admisie si de evacuare a apei si dispenserele pentru detergent si balsam sunt elementele masinii de spalat care se afla in permanent contact cu apa, si tocmai de aceea este imperios necesar sa le protejam, pentru ca influenta uneori nociva a solventului natural sa fie cat mai limitata. Fireste, este vorba despre influenta calcarului din apa asupra masinii de spalat, fenomen care din pacate afecteaza orice masina de spalat, oricat de performanta ar fi aceasta.

In mod uzual elemente predispuse depunerilor de calcar pot fi curatate din timp, fie folosind produse specifice acestei activitati la fiecare spalare, fie executand cicluri de spalare temeinica, repetate, la anumite intervale de timp. Acest lucru poate preveni depunerile de calcar si detergent pe componentele masinii de spalat, astfel incat aceasta sa nu trebuiasca sa ajunga intr-un centru de reparatii masini de spalat.

In cazul in care problemele sunt existente si mai mult decat atat, sunt evidente, impiedicand un ciclu de spalare normal, este necesara interventia specialistilor Washservice.ro, care pot inlocui elementele defectate ale masinilor de spalat. Cum vorbim despre elemente destul de reduse din punct de vedere al dimensiunilor, in acest caz reparatia nu dureaza mai mult de cateva ore, indeosebi datorita faptului ca piesele necesare se afla majoritar pe stoc.

Apa in masina de spalat nu constituie niciun fel de pericol, ea este absolut necesara proceselor de spalare. In momentul in care aceasta insa paraseste incinta de spalare, si nu prin vanele de evacuare sau furtune, asa cum ar fi normal, ei bine abia atunci este o mica problema.

Daca apa incepe sa curga sau sa se prelinga pe langa anumite parti ale masinii de spalat, atunci cauzele pot fi multiple si trebuie identificate de catre o echipa de specialisti. Daca sub masina de spalat se aduna o mica balta, atunci acest lucru poate fi usor periculos, mai ales deoarece vorbim despre un produs ce utilizeaza pentru functionare energia electrica (cu totii insa avem firele izolate, nu e asa?).

In acest caz trebuie verificata cu atentie scurgerea. De asemenea trebuie verificat furtunul de evacuare, ce poate fi fisurat sau intepat, permitand astfel apei sa iasa in exterior. In cazul in care aceasta este problema ce cauzeaza scurgerea, va trebui inlocuita componenta defecta prin scoaterea acesteia din suruburile de prindere cu ajutorul unui patent, si se va trece la montarea piesei noi.

In alte cazuri problemele pot proveni de la o garnitura defecta sau de la filtrul de scame. Atentie insa, filtrul de scame se curata numai in ipoteza in care apa din masina de spalat a fost in totalitate evacuata. Filtrul are legatura directa cu interiorul cuvei, astfel incat aceasta operatiune nu se executa in timpul proceselor de spalare sau avand cuva plina, deoarece poate conduce catre o inundare a camerei.

Daca apa se prelinge pe langa hubloul, atunci cel mai bine este sa se faca o scurta verificare a sistemului de inchidere a usii. In mod normal masina de spalat rufe nu porneste daca usa nu este inchisa corect.

Daca se intampla ca sistemul de functionare sa fie cumva „pacalit” si sa porneasca chiar si cu o inchidere deficitara a usii, atunci cel mai indicat este sa apelati la un service de masini de spalat, la un instalator Washservice care sa poata identifica problema masinii de spalat. Acesta ii poate schimba garniturile aferente hubloului sau usii de incarcare (daca vorbim despre masini de spalat cu incarcare verticala), astfel incat usa se se poata inchide fara probleme, nemaipermitand astfel scurgerea apei in exterior.

Fara indoiala apa ne este necesara in orice moment al vietii. Ne este indispensabila. Aceasta insa trebuie controlata si nu trebuie sa interactioneze in mod nefavorabil cu stilul nostru de viata. Pentru a pastra obiectele electrocasnice in perfecta stare de functionare este indicat sa apelati mai inainte de toate la specialisti. Solutiile auxiliare nu vor face altceva decat sa acopere o problema pe care un tehnician Washservice.ro foarte bun o poate remedia permanent.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE