Provenienta zgomotelor masinii de spalat

Mai tineti oare minte masinile de spalat pe care le foloseam acum zeci de ani in urma? Simple si fara functii multiple, fara programe de stoarcere intensiva, fara compartimente speciale de dozaj si fara filtre anti-microbiene? Iata ca am supravietuit chiar si in aceste conditii si la fel au facut-o si copiii nostri, chiar si in ipoteza utilizarii acestor produse pe cat de simple, pe atat de utile.

Masina de spalat de ultima generatie vine cu foarte multe lucruri in plus. Vine mai inainte de toate cu idei. Vine cu fiabilitate si confort si cu o oarecare interactiune intre utilizator si obiect. Ultimele tipuri de masini lansate pe piata sunt dotate cu un afisaj electronic de inalta clasa ce are proprietatea de a ne arata ca lucrurile merg bine, dar si pe aceea de a ne atentiona atunci cand lucrurile nu par a se indrepta catre o directie tocmai fasta.

Functia de auto-diagnosticare, caci despre ea este vorba, este una dintre „minunile” tehnologiei in domeniul masinilor de spalat rufe. Cu ajutorul ei putem afla informatii in ceea ce priveste functionarea defectuoasa a anumitor functii sau programe, dar si despre anumite elemente componente ale masinii de spalat ce inceteaza sa mai lucreze.

Aceste mici inconveniente apar pe display-ul masinii de spalat sub forma unor leduri care pot semnaliza intermitent problema cu care ne confruntam. Pentru a putea interpreta corect acesti parametrii, este foarte important sa consultam cartea tehnica a masinii de spalat si, in ipoteza neintelegerii informatiei, sa apelam la un electronist profesionist.

Cele mai frecvente probleme pe care o masina de spalat rufe le poate identifica cu ajutorul functiei de diagnosticare sunt dealtfel si punctele de la care un adevarat specialist isi poate face un veritabil „plan de bataie”. Daca led-urile indica neinchiderea usii de incarcare a masinii de spalat rufe, atunci acesta este unul dintre cele mai simple cazuri, deoarece utilizatorul isi poate rezolva cu usurinta o astfel de problema.

Deasemenea, semnalizarea lipsei alimentarii cu apa poate fi remediata tot de catre acesta, prin intermediul robinetului de alimentare, ce trebuie doar sa fie deschis. Problemele apar in momentul in care indicatorii par sa identifice o problema mai grava, sau cand ceea ce consideram noi, ca si utilizatori, a fi o problema asupra careia am intervenit „a la carte”, nu se remediaza chiar atat de usor.

Ca exemplu putem lua acelasi caz al alimentarii cu apa si al faptului ca desi robinetul este deschis, masina refuza sa primeasca apa necesara procesului de spalare. In acel caz va trebui ca o persoana specializata sa intervina, deoarece masina de spalat nu mai are capacitatea de a identifica problema din interiorul masinii. Un specialist E-wash.ro poate identifica natura problemei si o poate remedia in consecinta, in cel mai scurt timp si la un nivel redus de consumuri economice.

Este foarte important ca oricarui tip de diagnostic afisat de catre ecranul masinii de spalat sa ii acordam atentia cuvenita. Multi dintre utilizatori trec cu vederea unele probleme in speranta ca acestea se vor rezolva de la sine. Asemenea unor medici, va vom spune ca acest lucru nu este indicat, ci ca trebuie sa reactionam inca de la primul semn de avarie, mai ales in conditiile in care dispunem de o masina de spalat care are si o functie de auto-diagnosticare.

Mai apoi, beneficiul de a avea la dispozitie consultanta unor specialisti, o constatare care dealtfel este si gratuita, atunci cu atat mai mult aceasta ar trebui sa ne indemne sa fim mai atenti la semnalele pe care masina noastra de spalat ni le afiseaza.

Codurile de eroare date de catre masina de spalat ne pot pune deseori in dificultate daca nu avem cunostintele necesare in domeniu. Un sfat venit de la profesionisti: poate ca nu vom sti mereu ce anume sta la baza unei functionari defectuoase a masinii de spalat, insa apeland la profesionisti vom avea toate motivele pentru a fi increzatori in reusita reparatiei.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE