Ce reparatii puteti face singuri la masina de spalat?

Atunci cand observati dificultati in functionarea masinii de spalat, sunteti tentati sa chemati un instalator sau sa o verificati intr-un service, insa exista si reparatii pe care le puteti efectua dumneavoastra acasa, fara sa necesite anumite unelte speciale.

Spre exemplu, daca masina dumneavoastra de spalat vibreaza prea mult in timpul stoarcerii, aceasta se datoreaza faptului ca este dezechilibrata. Pentru a evita neplacerile cauzate de vibratiile puternice, se pot ajusta picioarele masinii, utilizand doar o nivela cu bula de aer, pentru a verifica cat de dreapta este suprafata masinii de spalat. Apoi se ridica sau se coboara picioarele care nu sunt egale, iar daca picioarele sunt bine ajustate, atunci este de vina podeaua pe care este asezata masina de spalat.

In schimb, daca masina de spalat prezinta batai ritmice ale tamburului prea zgomotoase ce nu sunt cauzate de picioarele fixate inegal, atunci inseamna ca ati uitat sa scoateti la montare placa si suruburile ce au fost montate pentru a evita miscarea masinii la transport. In manualul de utilizare al masinii veti gasi prezentati pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a demonta aceasta placa si suruburile.

O alta problema in functionarea masinii cu care va puteti confrunta des apare atunci cand apa din masina este evacuata si vedeti in fata masinii apa, in timp ce aceasta spala. Pentru aceasta pot exista mai multe cauze, iar daca masina porneste, inseamna ca prezenta apei in exteriorul ei nu este cauzata de sistemul de inchidere a usii. Astfel, daca usa nu s-ar inchide cum trebuie, atunci masina nu ar mai porni.

Una dintre posibilele cauze consta in desprinderea garniturii hubloului de usa din cauza unor obiecte care pot fi prinse de aceasta. Totodata, este recomandat sa se verifice sa nu existe crapaturi, iar daca apa este retinuta in garnitura, inseamna ca aceasta are fisuri. Se poate ca garnitura sa fie uzata, iar in aceasta situatie aceasta trebuie inlocuita in service, deoarece doar aici veti gasi o garnitura potrivita modelului masinii dumneavoastre de spalat.

In acelasi timp, se poate intampla sa se umple cuva masinii de spalat cu prea multa apa, ceea ce lasa in garnitura apa cu detergent, din cauza infundarii sistemului de scurgere, ce poate fi cauzata de duritatea apei sau de utilizarea unor detergenti nepotriviti. Astfel, puteti verifica daca ramane apa in cuva masinii de spalat si dupa spalare, iar daca veti gasi apa este recomandat sa programati masina sa spele fara incarcare.

Este important sa nu utilizati detergent la aceasta spalare, ci un produs destinat eliminarii calcarului sau chiar si otet. De asemenea, curatati filtrele de scurgere cu detrartant si cel mai important, aveti grija sa montati toate piesele la locul lor. O alta posibilitate pentru care nu este eliminata toata apa din masina din spalat poate fi deterioarera garniturei de la o supapa.

Astfel, aceste mici operatii pe care le puteti face singuri daca observati o problema cu masina dumneavoastra de spalat va pot ajuta sa economisiti niste bani, pe care i-ati cheltui daca veti platiti un instalator sau o veti transporta la un service specializat. De asemenea, aceste modalitati de reparare a masinii sunt simple de realizat si nu necesita experienta.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE