Cele mai frecvente greseli in utilizarea masinii de spalat

Masina de spalat rufe, ca orice alt produs destinat uzului casnic, ajunge cel putin o data pe durata ei de viata pe mainile unui specialist in reparatii de masini de spalat. Ce e drept, putem preintampina acest lucru, insa pentru aceasta trebuie urmati cu strictete anumiti pasi, astfel incat produsul sa poata fi pastrat intr-o stare cat mai buna.

Cea mai frecventa dintre greseli este, fara indoiala, panica. Nu este nimic amuzant si in mod cert nu este o gluma. Inclinam sa ne panicam deseori la aparitia unei probleme minore, iar din aceasta rezulta din pacate actiuni care pericliteaza (uneori in mod iremediabil) integritatea masinii de spalat.

Desi pare a fi doar o strategie de marketing, in anumite cazuri este mai bine ca interventia personala sa fie cat mai mica, pentru ca aceasta sa nu pericliteze in niciun fel functionarea intregului sistem ca ansamblu. O greseala dintre cele mai frecvente este amplasarea deficitara a masinii de spalat.

Fireste, in prima faza, vina este a proprietarului, care isi alege in functie de posibilitati spatiul destinat amplasarii, insa culpa este injumatatita si cu instalatorul, cel care se presupune ca ar trebui sa il sfatuiasca cat mai bine in acest caz. O astfel de amplasare defectuoasa poate conduce catre o functionare zgomotoasa a masinii de spalat, la o destabilizare a acesteia si chiar catre grave deteriorari ale cuvei.

In acest caz, interventia la acest nivel se face in service, prin inlocuirea pieselor deteriorate sau recentrarea celor care au nevoie de aceasta interventie. Ulterior este necesara reechilibrarea masinii de spalat printr-o amplasare cat mai corecta pe o suprafata plana, diferentele de planeitate putand fi rezolvate prin reglajul picioruselor.

O alta greseala, destul de frecventa este cea a neinchiderii robinetului de alimentare. Acesta in mod normal trebuie sa stea in permanenta inchis, singura exceptie facand-o doar momentele in care masina de spalat este in functiune. Acest aspect este foarte important deoarece acel robinet asigura alimentarea cu apa a masinii si, in cazul unor fluctuatii de presiune sau la o presiune brusca mai mare a apei, aceasta poate crea anumite defectiuni.

Neingrijirea la timp a componentelor masinii de spalat poate conduce in timp la depunerea calcarului, substanta foarte daunatoare mai ales in cazul componentelor metalice de tipul rezistentelor. Masina de spalat trebuie curatata cu regularitate si ingrijita, astfel incat fiecare element in parte sa poata functiona la capacitate maxima.

Ganditi-va, ca putere a exemplului, la faptul ca in momentul in care fie si un singur element functioneaza deficitar, acesta va cauza fortarea celorlalte elemente, care vor trebui sa suplineasca si efortul acestuia. Fortand anumite componente, se va produce un lant, un cerc vicios, a carui finalitate se va concretiza in interventiile specializate ale specialistilor in reparatii masini de spalat.

Stocarea obiectelor pe masina de spalat se incadreaza intre cele mai cunoscute greseli de utilizare. Din considerente de spatiu, sau mai bine zis din lipsa lui, tot mai multe persoane depoziteaza foarte multe lucruri pe masina de spalat. Aceste, in urma vibratiilor masinii de spalat pot cadea pe suprafata masinii, distrugand-o atat din punct de vedere estetic cat si structural.

Pentru credibilitate, vom face impreuna un exercitiu de imaginatie, incercand sa ne vedem cu ochii mintii cum am incerca sa alergam tinand pe umeri un alt om. Fireste, acest lucru ne-ar cauza prejudicii, tocmai datorita maririi substantiale a greutatii proprii, dar si din punct de vedere al efectelor pe care 2 corpuri in miscare le au unul asupra celuilalt.

In mod cert mai sunt si alte probleme ce pot aparea in urma utilizarilor dupa ureche in loc de manual. Pentru fiecare dintre ele noi vom incerca sa raspundem cu o solutie tehnica, astfel incat masina dumneavoastra de spalat sa nu sufere nicio incapacitate de munca , fie ea chiar si temporara.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE