Service masini de spalat Ignis

Folosirea masinii de spalat impune, ca orice alt obiect de uz casnic, o oarecare atentie in ceea ce priveste modul de utilizare. Pe langa faptul ca necesita curatarea in permanenta a elementelor exterioare, si compartimentele interioare sunt la fel de importante, drept pentru care vor trebui privite cu aceeasi atentie.

O problema ce poate afecta functionarea masinii de spalat o reprezinta incapacitatea acesteia de a prelua din interiorul dispenserelor, cantitatea uzuala de detergent sau balsam de rufe necesara spalarii, respectiv clatirii hainelor. Masinile de spalat de ultima generatie au incorporata functia de auto- dozare cu detergent, ceea ce face ca procesul de spalare sa se desfasoare mult mai facil, insa nici acestea nu sunt scutite de probleme, oricat de performante ar fi ele.

Incapacitatea de a utiliza detergentul alocat ciclului de spalare se datoreaza mai inainte de orice unei posibile blocari a gurii de evacuare a detergentului. Compartimentele sunt executate in asa fel incat apa, prin trecerea ei prin interiorul lor, sa poate duce cu ea in interiorul cuvei cantitatea necesara de detergent spalarii unei incarcaturi complete.

Nu de putine ori insa, realizam ca detergentul se afla in aceeasi pozitie (in compartiment), ulterior spalarii, iar aceeasi situatie poate fi intalnita chiar si in cazul dispenserului pentru balsam. Mai grav este faptul ca aceste probleme apar chiar si in cazul ciclurilor de prespalare si nu doar in cele de spalare efectiva.

Chiar daca pare intr-o prima faza a fi o problema nu foarte grava, ganditi-va totusi ca detergentul, nefiind purtat de catre apa in interiorul cuvei, nu va avea niciun efect in cazul ciclului de spalare. Pentru aceasta, pana sa ajungem cu masina intr-un service masini de spalat, putem incerca sa curatam compartimentele special destinate detergentului si balsamului, astfel incat eventualele blocaje sa fie inlaturate. Ne putem folosi de lavete umede cu care sa stergem urmele existente de detergent, pentru ca mai apou sa permitem trecerea apei, intr-un nou ciclu de spalare.

In regula atunci, facem aceasta curatare interioara a compartimentelor, insa intrebarea ce se ridica in acest caz este urmatoarea: ce anume poate conduce la blocarea dispenserelor? Ei bine, particulele de detergent, nedizolvate de apa se pot transforma in conglomerate cu structura destul de dura, care pot bloca trecerea apei din dispenser in cuva.

Cauzele ce pot conduce la acest lucru sunt diverse, insa principalul motiv ce sta la baza fenomenului il reprezinta circulatia deficitara a apei, in speta o presiune scazuta care, fireste, nu va avea puterea sa spele intreaga cantitate de detergent. Supradozajul sau mentinerea detergentului de rufe in conditii defectuoase (umiditate ridicata, bulgari de detergent), pot conduce la acelasi tip de problema, ce necesita o interventie ulterioara in cele doua compartimente.

Daca in cazul detergentului este oarecum edificator motivul defectiunii, ajungem sa ne intrebam de ce masina de spalat nu isi capteaza balsamul de care are nevoie in cadrul ciclului de spalare. Da, aici nu mai este o situatie similara, in acest caz compartimentul poate fi afectat de depuneri masive de calcar (provenit din apa de spalare), insa care poate fi destul de repede indepartat astfel incat masina sa functioneze in parametri optimi.

In ambele cazuri este necesara o curatare interioara folosind masina de spalat pentru o spalare „in gol”, fara rufe si fara detergent, doar cu putina solutie de otet sau cu un produs anti-calcar, care sa spele in timpul procesului fiecare compartiment in parte. Pe langa aceasta, otetul va avea proprietati de reimprospatare si curatare a elementelor de metal, predispuse la atacul calcarului din apa dura, deci efectele nu pot fi altcumva decat benefice.

Desi tehnologia imbogatita constant ne pune la dispozitie folosirea de detergenti si de balsam de rufe cu aplicare directa in cuva, consideram ca in prima faza cauza trebuie tratata si nu neglijata. Chiar daca avem la dispozitie metode alternative, este bine sa nu neglijam anumite probleme, de genul celor expuse anterior, deoarece in timp aceste pot afecta si alte componente ale masinii de spalat.

O simpla vizita a unui specialist Washservice.ro la domiciliul dumneavoastra poate rezolva aceasta problema, astfel incat investitia facuta sa poata fi protejata pentru cat mai multa vreme, iar depunerile de calcar sa devina doar o amintire.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE