Coduri de eroare ale sistemului electronicMasina de spalat nu mai este de multa vreme ceea ce obisnuia sa fie odinioara. De-a lungul timpului, si aceste obiecte s-au bucurat de avantajele tehnologiei, fiind dotate cu sisteme electronice de cea mai buna calitate.

Desi este un lucru extrem de benefic, mai ales prin prisma faptului ca masinile se spalat ne ofera un vadit caracter intuitiv, aceste beneficiu vine si cu un revers al medaliei, concretizat prin faptul ca nu oricine poate interpreta in mod corect o situatie, si mai ales nu poate repara problemele ce pot aparea in mod inevitabil la un astfel de obiect electrocasnic.

Masinile de spalat dotate cu sisteme electronice ne pot oferi nenumarate indicatii pretioase cu privire la efectuarea ciclului de spalare, precum timpul ramas pana la finalizarea programului de curatare, consumurile de energie si apa, optiunea de pornire intarziata, temperatura de spalare, etapa care urmeaza sa inceapa, precum si atentionarile cu privire la optiunile de tip start, pauza si stop program.

In general, masinile de spalat de ultima generatie sunt dotate si cu sisteme speciale de investigare si de identificare a problemelor ivite. Partea electronica este cea care ne poate da cele mai importante informatii cu privire la o anumita situatie defectuoasa, raspunsul generat de catre aceasta concretizandu-se printr-o serie de indici, denumiti generic coduri electronice de eroare.

In functie de producator, codurile de eroare sunt formate din cifre sau litere, sau combinatii ale acestora, ce poarta o anumita semnificatie. Nu in toate cazurile si nu la toate masinile de spalat acestea sunt asemenatoare, in acest caz fiind necesara interventia specializata a unui electronist profesionist, care sa dea o interpretare corecta a acestor simboluri.

Daca va intrebati de ce este imperios necesar acest lucru, ei bine explicatia este una de o simplitate extraordinara. Desi display-ul masinii de spalat poate indica o defectiune la nivelul unei anumite etape (inchidere deficitara a hubloului, slaba alimentare cu apa, etc.), aceasta nu inseamna in mod automat si faptul ca poate indica punctual care este natura problemei.

Dintr-un simplu indicator pot deriva mai multe ramificatii, iar noi nu putem sti cu exactitate care este de fapt componenta care intampina dificultati. Spre exemplu, in cazul inchiderii deficitare a hubloului, sistemul electronic al masinii de spalat poate identifica acest lucru, il poate indica pe display, fara a explica insa, punctual, daca este vorba despre o garnitura defecta, despre un corp strain sau despre un impediment in calea inchiderii usii, daca tine de cheita agatatoare ce asigura inchiderea in siguranta a masinii sau daca este vorba doar despre neatentia utilizatorului.

In acest caz, doar un electronist specializat si un specialist pe aceste tipuri de probleme pot interveni pentru ajustarea sau rectificarea situatiei intampinate.

Acesta este unul dintre cele mai simple exemple, insa haideti sa facem un exercitiu de imaginatie, si sa vizualizam cu ochii mintii ce s-ar putea intampla in cazul in care ledurile masinii de spalat ar putea indica o avarie la nivel de structura interna, iar noi am trata-o cu lejeritate, in detrimentul unei vizite in service.

O avarie semnalata, insa trecuta cu vederea, ignorata, sau tratata cu superficialitate, poate conduce in mod cert catre o serie de probleme mai ample, ce necesita inlocuirea pieselor sau chiar distrugerea iremediabila a masinilor de spalat. Aceasta va cauza destabilizari ale bugetului si timpi morti concretizati prin incapacitatea de a folosi produsul in sine. Fireste, nici noi, nici dumneavoastra nu ne dorim acest lucru.

Aducerea masinii de spalat in service sau diagnosticarea acesteia de catre un electronist specializat nu costa nimic, iar in acest fel putem prelungi durata de viata a masinii de spalat. Si, desi credinta populara spune ca romanul se pricepe la orice, in ceea ce priveste sisteme electronice lucrurile nu mai stau la fel de simplu. Apeland la profesionisti, pe langa o reparatie durabila, aveti si garantia lucrarii, aspect foarte important in ceea ce priveste aceasta categorie de situatii.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE