Cum afecteaza apa dura si calcarul masina de spalat

Apa dura si calcarul afecteaza atat puterea de curatare a detergentului, cat si starea de functionare a masinii de spalat. Astfel, apa dura contine magneziu, calciu si alte minerale dizolvate, care diminueaza din capacitatea de curatare a detergentului si favorizeaza depunerea de minerale in interiorul tevilor masinii de spalat. Din acest motiv, masina dumneavoastra de spalat se poate defecta la scurt timp de la prima utilizare.

Totodata, apa dura impiedica transformarea detergentului in spuma, iar din aceasta cauza este necesara utilizarea unei cantitati mai mari de detergent, pentru o curatare corecta a hainelor. Nu in ultimul rand, apa dura favorizeaza depunerile de calcar pe fibrele materialului, iar din acest motiv hainele dumneavoastra vor deveni aspre.

Apa dura dauneaza masinii de spalat, prin depunerile de calcar pe care le favorizeaza, care se instaleaza pe elementele de incalzire a apei. Odata cu trecerea timpului, aceste depuneri se maresc, iar sistemul de incalzire poate fi afectat serios. Cu toate acestea, depunerile de calcar nu se intalnesc doar pe elementele de incalzire a apei, ci si pe tambur, furtune si tevi. Astfel, calcarul reprezinta un pericol pentru masina de spalat, care se poate deteriora in totalitate din cauza acestuia.

Pentru a afla duritatea apei din zona in care locuiti si daca masina dumneavoastra de spalat poate fi afectata de calcar, este suficient sa priviti robinetii si bateriile din locuinta. Asadar, daca acestea prezinta depuneri de calcar, iar toate obiectele sanitare sunt afectate de duritatea apei, atunci este recomandat sa luati masuri.

O modalitate recomandata pentru a preveni depunerile de calcar si a mentine starea optima de functionare a masinii de spalat, consta in utilizarea la fiecare program de spalare a unui produs destinat impotriva calcarului. De asemenea, o data pe luna se poate face o curatare a masinii cu otet. Banalul otet este un inamic redutabil al calcarului, astfel incat se poate adauga in cuva masinii de spalat 2 litri de otet, iar apoi se misca putin cuva.

Se poate lasa otetul in cuva masinii de spalat pentru circa 24 de ore, iar apoi se programeaza o spalare simpla. In acest mod se vor elimina depunerile de calcar, iar aceasta operatie se poate repeta o data pe luna. Daca se doreste, se pot inlocui produsele anticalcar cu otet, iar rufele vor fi mult mai curate, iar masina dumneavoastra de spalat va functiona in parametri optimi.

Din nefericire, calcarul este un inamic puternic atat al anumitor electrocasnice, cat si al obiectelor sanitare din locuinta. Cu toate acestea, in cazul masinii de spalat, prin evitarea depunerilor de calcar, este mentinuta atat functionalitatea masinii, cat si capacitatea de curatare a detergentului.

Astfel, veti consuma mult mai putin detergent, iar masina de spalat isi va prelungi perioada de viata pentru mult mai mult timp si o veti pastra ca noua, indiferent de vechimea ei. La fel se poate proceda si cu masina de spalat vase si cu alte electrocasnice, sau cu obiectele sanitare, care pot sa cada victimele actiunii daunatoare a calcarului.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE