Cum sa prelungesti viata masinii tale de spalat?

Indiferent de produsul pe care il achizitionam, ne intereseaza ca investitia facuta sa fie una de lunga durata, iar pentru aceasta tot ce putem face este sa utilizam corect produsul respectiv si sa il ingrijim corespunzator. Aceasta regula se aplica si in cazul masinii de spalat, motiv pentru care in acest articol va oferim cateva sfaturi, care va vor ajuta sa prelungiti viata masinii de spalat, atat a celei noi, cat si a celei pe care o utilizati de ceva timp.

Un inamic al masinii de spalat este calcarul, din cauza depunerilor de calcar apar diferite defectiuni ale masinii, iar calitatea spalarii rufelor scade. De asemenea, stoarcerea si uscarea nu se mai poate efectua corespunzator, insa daca veti utiliza o solutie anticalcar la fiecare spalare, puteti rezolva aceasta problema.

Depunerile de calcar afecteaza tevile masinii de spalat, iar pentru a fi siguri ca va protejati masina de spalat impotriva acestor depuneri, se poate folosi otetul alb in loc de balsam de rufe. Hainele dumneavoastra vor fi curate si nemirositoare, iar daca doriti sa va bucurati de o lenjerie moale, atunci puteti amesteca intr-o sticla de 5 litri, 3 doze de balsam de rufe cu un litru de otet si apoi completati continutul sticlei cu apa. Acest amestec se poate utiliza in locul balsamului obisnuit, iar efectul obtinut va fi cel dorit.

O alta modalitate de a indeparta calcarul consta in adaugara a 2 litri de otet alb in compartimentul pentru detergenti al masinii de spalat si functionarea masinii fara incarcatura. In acest fel veti face o curatare corecta a masinii, iar daca adaugati o data pe luna 150 de grame de bicarbonat in compartimentul pentru detergenti si efectuati o spalare astfel, fara incarcatura, masina dumneavoastra de spalat va deveni ca noua.

Extrem de important in ingrijirea unei masini de spalat cu functia de uscare este curatarea frecventa a filtrului de scame. Atunci cand filtrul este plin, este afectata uscarea hainelor, motiv pentru care veti fi nevoiti sa reluati programul de uscare, pentru a beneficia de o uscare completa. Filtrul de scame retine atat scamele, cat si obiectele de mici dimensiuni, ce au fost uitate in buzunarele hainelor.

Pentru a evita dezechilibrarea masinii de spalat, este bine sa se alterneze hainele grele cu cele usoare, din cauza faptului ca hainele grele se aduna de regula intr-o parte a cuvei.

Astfel, in timpul centrifugarii, masina de spalat se dezechilibreaza, motiv pentru care nu este indicat sa spalati odata mai multe perne sau pulovere groase, care sunt grele.

De asemenea, este de preferat sa se evite asezarea obiectelor grele pe masina de spalat, deoarece acestea pot sa defecteze masina de spalat, care va vibra mai puternic.

Aceste sfaturi ajuta la mentinerea in buna stare de functionare a masinii dumneavoastre de spalat si la prelungirea vietii acesteia. In acest fel vor fi evitate neplacerile cauzate de o functionare defectuoasa, care va poate crea probleme, precum o curatare insuficienta a hainelor sau o uscare incompleta.

De asemenea, ingrijirea corespunzatoare a masinii de spalat se poate efectua cu usurinta, iar otetul alb si bicarbonatul sunt de un real sprijin.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE