Dupa un anumit interval de utilizare de la achizitionare, de la cateva luni, pana la ani destul de buni, pot aparea o serie de probleme in ceea ce priveste masina de spalat. Unele dintre acestea pot fi usor de rezolvat, insa in anumite cazuri numai interventia unor adevarati specialisti in reparatii masini de spalat poate face ca masina de spalat sa se comporte exact ca la inceput, ca in ziua in care aceasta a fost achizitionata.

Una dintre problemele ce pot aparea destul de repede chiar, este defectarea sistemului de evacuare a apei reziduale, rezultata in urma spalarii.

Evacuarea apei, in urma proceselor de spalare si centrifugare, trebuie sa se realizeze in anumiti parametri, astfel incat sa nu fie necesara repetarea procedurii de spalare. Personal mi s-a intamplat sa intalnesc masini de spalat care retin apa in urma procesului de spalare, iar acesta este punctul de plecare pentru noi in ceea ce priveste depistarea problemei. Orice surplus de apa poate insemna o spalare sau o clatire deficitara, dar si o problema la nivel intern a masinii de spalat.

Plecand de la acest aspect, ne indreptam atentia catre pompa de evacuare a masinii de spalat. Aceasta este componenta datorita careia apa isi gaseste traseul catre exteriorul masinii, permitand spalarea si clatirea in siguranta a hainelor, curatand si eliminand orice impediment sau urma de murdarie, dar si reziduurile de detergent. Pompa are la baza trei elemente foarte importante, care asigura functionarea corecta a sistemului ca tot unitar.

Principala activitate de evacuare este desfasurata de catre electropompa, un sistem ce prevede eliminarea apei cu ajutorul elicelor, aflate intr-o stare permanenta de rotatie, pe intreaga durata a ciclului de spalare/ centrifugare. In concordanta cu electropompa este montat corpul pompei, prin sisteme de autoblocare sau pe baza de suruburi.

Corpul pompei este conectat prin mansoane la sistemele de evacuare, iar filtrul de scame face parte componenta din intregul sistem.

Filtrul de scame este componenta ce reuseste sa stocheze obiectele de mici dimensiuni care ar putea periclita furtunul de evacuare prin blocarea acestuia. Prin obiecte de mici dimensiuni intelegem tesaturile mici (batiste, sosete), monedele, cerceii sau hartiile ramase in interiorul hainelor adaugate in cuva in scopul spalarii.

Recomandarea in acest caz, pe langa verificarea permanenta a buzunarelor hainelor, este si curatarea periodica a filtrului de scame, deoarece si acesta, atunci cand ajunge la capacitate maxima, la o suprasaturare, poate conduce catre o functionare deficitara a sistemului de evacuare.

Problemele ce tin de blocarea pompei de evacuare nu sunt solutionate de fiecare data prin inlocuirea in totalitate a sistemului. In anumite cazuri, pompa poate fi demontata in scopul curatarii, urmand ca ulterior, datorita sistemului de prindere, sa poata fi amplasata la loc.

In cazul filtrului de scame, de regula acesta este pozitionat in partea de jos a masinii de spalat si, dupa o demontare a capacului protector, poate fi curatat in profunzime de orice impediment ce ar putea bloca sistemul de evacuare. In alte cazuri insa este necesara inlocuirea pompei de evacuare, iar acest lucru difera in functie de fiecare model de masina de spalat in parte. Preturile sunt variate, insa nu sunt exagerate, drept pentru care, de multe ori se recurge la inlocuirea acesteia, ulterior demontarii.

In general este necesara putin mai multa atentie la aceste componente, deoarece prin ele se face evacuarea obiectelor care ajung in apa de spalare. Din nefericire, mai ales in timpul centrifugarii orice obiect, chiar si de mici dimensiuni se poate transforma intr-un accesoriu nefast datorita fortei imprimate.

Mai apot depunerile de detergent si reziduurile, pot bloca gurile de evacuare, mentinand apa cu murdarie in interiorul masinii de spalat, in cuva si in consecinta, in hainele proaspat „spalate”.

Ingrijirea masinii de spalat se poate face foarte usor, chiar din confortul casei noastre. Pentru celelelte probleme ce tin de componentele acesteia, exista tehnicienii Washservice.ro

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE