Service masini de spalat Zanussi

Din dorinta de a economisi timp, detergent si bani, avem uneori tendinta de a nu lua in considerare specificatiile tehnice ale masinilor de spalat, cauzand astfel un dezastru in miniatura, sau o adevarata problema rezolvabila doar de catre specialistii in reparatii masini de spalat. Slabirea suspensiilor si a rulmentilor ce sustin cuva, este principalul efect cauzat de supraincarcarea masinii de spalat.

Pentru a preveni supraincarcarea masinii de spalat este bine sa urmam instructiunile tehnice venite din partea producatorului. Acesta stie cel mai bine la ce capacitate de incarcare poate fi solicitata masina, astfel incat aceasta sa nu fie periclitata din acest punct de vedere. Din ce in ce mai multe modele de masini de spalat sunt prevazute astazi cu capacitati destul de mari de incarcare, astfel incat procesul de spalare este mult facilitat, insa chia si in cazul lor exista o conditionare de greutate si volum, in ceea ce priveste incarcatura.

Pe langa faptul ca poate aduce daune masinii de spalat, procesul de supraincarcare submineaza performantele masinii de spalat in sine. Ganditi-va doar la faptul ca, fiind adunate toate hainele intr-o cuva destul de restransa ca spatiu, ele vor fi nevoite sa pluteasca in amestecul de apa cu detergent, astfel incat sa fie supuse curatarii. In momentul in care cuva este umpluta pana la refuz, in acel caz este impiedicata miscarea libera a rufelor, nu mai este permisa trecerea apei cu detergent prin acestea, deci procesul de spalare devine practic inutil si inexistent.

Totusi, daca se intampla sa suprasoliciti masina de spalat, iata ce pot face pentru tine specialistii Washservice.ro pentru tine si pentru masina ta de spalat. Daca te-ai hotarat sa apelezi la noi, atunci e clar ca stii ca solutiile pentru tine vin personalizat, in functie de situatia intampinata, astfel incat problema sa poata fi remediata. Spre exemplu, daca ne gandim la faptul ca greutatea masinii de spalat este considerabil crescuta din cauza incarcaturii, atunci ne putem da seama cu usurinta ce influenta are acest lucru asupra masinii de spalat.

Noi obisnuim sa raportam greutatea maxim admisa numai la volumul de haine gata pregatite si cantarite pentru spalare. Din pacate, la acestea se adauga apa folosita pentru spalare si deci densitatea ei, dar si viteza de rotatie, in cazul in care acestea sunt centrifugate. Acest lucru poate destabiliza cuva de pe pozitie, iar repozitionarea acesteia poate fi facuta numai de catre specialisti.

Daca inainte de a incepe ciclul de spalare uitam, asa cum ne este obiceiul, sa scoate obiectele ascutite din buzunare, aceste pot distruge cuva, sau ii pot bloca miscarea acesteia, asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca pot bloca si alte sisteme ale masinii de spalat.

Un adevarat specialist va sti cum sa inlature aceste lucruri si mai ales cum sa intervina fara a deteriora si alte parti componente ale masinii de spalat. Specialistii Washservice.ro pot interveni la fata locului, sau pot conduce „bolavul inchipuit” in service unde, in conditii propice, poate fi identificata si rezolvata problema aparuta.

In aceeasi categorie de probleme este inclusa si cedarea curelei de transmisie, care, datorita rotatiilor pe minut efectuate, poate la un moment dat sa sufere alterari ale materialului din care este confectionata. In momentul in care sarcina este mult mai mare decat capacitatea portanta, se va produce ruptura, care insa poate fi remediata prin scoaterea capacului masinii de spalat, indepartarea curelei de transmisie vechi si inlocuirea cu una noua.

Atentie insa, si in acest caz neprevazutul isi poate face simtita prezenta, drept pentru care putem intalni situatia in care datorita ruperii, parti componente din cureaua de transmisie pot bloca anumite elemente auxiliare ale masinii de spalat. In acest caz, interventia unui specialist isi poate spune cuvantul, el stiind exact ce sa faca in acel context.

Un volum mare de haine poate impinge foarte puternic usa hubloului in urma centrifugarii, ceea ce poate conduce catre o serie de scurgeri, chiar si in cazul masinilor de spalat de capacitate foarte mare. Foarte multe persoane se plang de aceste asptecte, fara a banui macar pentru o clipa faptul ca problema ia nastere de fapt in urma unei neglijente aparent banale.

Supraincarcarea masinii de spalat nu aduce deci niciun beneficiu, din orice punct de vedere am privi lucrurile. Procesul de spalare este ingreunat, curatarea se desfasoara defectuos, iar criteriul economic se va reflecta in plati suplimentare aferente achitarii facturilor de apa, energie si detergent. Asadar, fii inteligent si asculta-i pe cei mai priceputi dintre specialistii Washservice.ro astfel incat sa prelungesti pe cat posibil durata de viata a masinii tale de spalat.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE