Service masini de spalat Meister

Functionarea deficitara a curelei de transmisieRuperea curelei de transmisie a masinii de spalat reprezinta un factor de importanta majora in ceea ce priveste defectarea unei masini de spalat rufe.

Cureaua de transmisie este confectionata dintr-un cauciuc foarte rezistent la uzura si frecare, si asigura energia mecanica necesara procesului de spalare, produsa de catre motor (electric), pe care o transmite ulterior cuvei, tamburului rotativ in sine.

Cureaua de transmisie trebuie sa reziste la presiuni foarte mari. Ruperea acesteia se poate datora fie uzurii normale a produsului, fie datorita unor cauze independente, ce tin strict de buna functionare a componentelor masinii de spalat.

Verificare aspectului ce tine de cureaua de transmisie este usor de realizat. Masina de spalat este dotata pe spate cu un capac metalic, care poate fi usor desurubat cu ajutorul unei surubelnite de dimensiune potrivita. Aceasta operatiune trebuie efectuata cu atentie, deoarece atunci cand se face demontarea masinii de spalat, acest capac este asezat intr-o oarecare pozitie, ce poate ca la reasezare, sa nu mai coincida cu modul inital de pozitionare.

Odata indepartat capacul, putem vedea cu usurinta ce secrete ascunde in interior masina noastra de spalat. Daca in momentul efectuarii ciclului de spalare se poate intampla ca acesta curea sa sara de pe pozitia sa, acesta este unul dintre cazurile cele mai fericite de reparare, tocmai datorita criteriului vizibilitatii.

Cureaua de transmisie este usor de repozitionat, insa in cazul in care, cu repetitivitate, ea va sari din nou, acesta este un motiv clar pentru a solicita un ajutor specializat, venit din partea reprezentantilor de service. Personalul specializat al unui service poate identifica natura problemei si poate propune solutiile care, ulterior vor fi puse in practica.

Exista cateva cazuri care pot conduce care o functionare deficitara a curelei de transmisie si implicit, la deplasarea acesteia de pe pozitia initiala. Astfel in ipoteza in care cureaua de transmisie este prea larga aceasta poate sari de multe ori, din cauza spatiului liber si al „jocului” pe care aceasta il are.

Daca scripetele tamburului este foarte vechi, sau utilizat in mod constant pana la o uzura sau slabire excesiva, aceasta poate reprezenta un alt motiv ce ar sta la baza deplasarii curelei de transmisie.

O problema foarte des intalnita o reprezinta si blocarea tamburului de catre anumite obiecte. Hainele pot cauza probleme la acest nivel, determinand oprirea rotatiei curelei de transmisie, aspect ce poate conduce catre functionarea deficitara a masinii de spalat. Cureaua de transmisie trebuie sa fie suficient de bine stransa.

Nu in mod exagerat, deoarece acest lucru ar putea induce tensiuni suplimentare, pe langa cele provenite din miscarea de rotatie a tamburului, din timpul procesului de spalare.Verificarea curelei se poate face printr-o simpla ciupire a acesteia, in urma careia putem constata care este miscarea rezultata, in functie de forta indusa. Daca jocul benzii este destul de mare, acest lucru poate insemna ca banda este destul de slabita, ceea ce ne-ar putea determina sa ajustam corect intinderea acesteia.

Curelele de transmisie pot fi inlocuite, acolo unde situatia impune acest lucru. Exista o varietate de modele si in acest sens, in functie de producatorul masinii de spalat si de model in sine. Acestea au caneluri care sa asigure o aderenta suficient de buna, stabilitate, si mai ales siguranta in timpul utilizarii.

Curelele de transmisie pot fi alese in functie de lungime si de aspectul sectiunii. Din acest punct de vedere putem delimita sectiuni cu dinti (zimti sau caneluri) mici, notate cu H sau PH, sectiuni cu dinti mari, de tip J sau PJ si sectiuni trapezoidale. Pe unele modele, alaturi de notatiile cu privire la lungimile curelei, putem regasi ca indicator si numarul de dinti ai benzii de transmisie.

Problemele ce tin de defectarea curele de transmisie sunt unele dintre cele mai uzuale situatii cu care se pot confrunta utilizatorii de masini de spalat. Indiferent daca este vorba despre uzura normala a produsului sau despre o deficienta de functionare, daca aceasta situatie nu este detectata in mod corect si mai ales in timp util, ea poate conduce catre probleme mult mai grave si, implicit, mult mai costisitoare.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE