In momentul in care masina de spalat isi incepe ciclul propriu-zis de spalare, temperatura apei trebuie sa atinga o valoare destul de ridicata, pentru a asigura procesul efectiv de curatare. Verificarea in prima faza a temperaturii apei din masina de spalat se poate face atingand cu mana hubloul in timpul spalarii, sau a lateralului masinii, daca aceasta este cu incarcare verticala.

In mod normal temperatura resimtita trebuie sa fie cu cateva grade mai ridicata decat temperatura corporala, fara sa friga, si fara a fi sub nicio forma mai scazuta.

Apa pentru spalare este incalzita cu ajutorul rezistentei masinii de spalat. Aceasta componenta reprezinta un element alimentat electric, care functioneaza pe un principiu aproximativ similar unui fierbator obisnuit. In momentul in care masina de spalat nu mai incalzeste apa necesara spalarii, in acel caz ciclul efectiv nu poate fi considerat ca fiind unul corect.

Fireste, temperaturile pot fi stabilite in functie de tipul tesaturilor si in functie de programul de spalare selectat, insa de cele mai multe ori spalarea se face cu apa calda si nu rece.

Absenta incalzirii apei din cauze ce tin de rezistenta poate proveni fie de la arderea acesteia, fie de la legaturile executate incorect sau dezlipite in urma vibratiilor. De asemenea, calcarul joaca un rol activ in ceea ce priveste functionarea deficitara a rezistentelor, fiind necesar ca, in cazul unei ape foarte calcaroase, sa fie folosite produse care sa reduca efectul nociv al depunerilor.

O simpla curatare in baie de otet, in interiorul masinii de spalat poate avea efecte dintre cele mai favorabile, astfel incat rezistenta sa fie protejata pe cat posibil de efectul apei. In alte cazuri insa, este necesara demontarea si inlocuirea acestei componente (mai ales daca depunerile de calcar sunt permanente) sau in cazul unei arderi a acesteia, din punct de vedere electric.

Alteori, desi putem desface bornele ce sustin rezistenta, dar si surubul de sustinere de mijloc, se poate intampla ca rezistenta sa nu poata fi scoasa, acest lucru datorandu-se in mare masura calcarului ce formeaza practic un corp comun cu restul structurii. In acest caz, un adevarat specialist va reusi sa scoata rezistenta cu ajutorul unui ciocan cu care sa loveasca usor lateralele rezistentei, astfel incat sa nu deterioreze cuva.

Se poate intampla ca in alte cazuri, desi rezistenta este curata si in perfecta stare de functionalitate, masina de spalat totusi sa nu beneficieze de incalzirea necesara apei. In acest caz este necesara o verificare a termostatului si o evaluare corecta a lipiturilor acestuia.

Este foarte important ca aceasta operatiune sa fie executata de catre un specialist in reparatii masini de spalat, deoarece multora dintre noi ni se poate parea covarsitoare multiutudinea de fire si de legaturi electrice existenta in panoul de comanda al masinii de spalat. Termostatul este cel care asigura nivelul de temperatura dorit, pe care utilizatorul il poate selecta dupa bunul plac.

Componentele ce asigura distribuirea caldurii in scopul incalzirii sunt deosebit de importante. Acestea trebuie protejate astfel incat functionarea lor sa nu fie pusa in pericol de diversi factori. Intretinerea corecta a acestora, un panou electric competent si o sursa de alimentare cu apa curenta si cu presiune constanta, pot face ca masina de spalat sa poata fi mentinuta in cea mai buna stare.

Daca problemele apar insa cu recurenta, un specialist Washservice.ro va sta oricand la dispozitie, gata sa ofere consultanta telefonica specializata, sau solutia tehnica avizata.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE