Ingrijirea corecta a masinii de spalat

Cu totii ne ocupam in permanenta de aspectul exterior al masinii de spalat, nu-i asa? V-ati gandit totusi vreodata daca o masina de spalat este in permanenta curata in interior? Prezinta ea garantia unui mediu lipsit de microbi? O curatam oare in mod suficient sau eforturile noastre sunt in zadar?

Ori poate se curata de la sine? Masina de spalat este un mediu destul de plin de microbi si nu intotdeauna reusim sa o igienizam atat de bine pe cat ar trebui. Atunci cand in familie ne confruntam cu aparitia unui nou membru, in acel caz masina de spalat devine din ce in ce mai utilizata, si poate cu mult mai incarcata decat inainte.

Din pacate insa, desi unii oameni incearca sa eficientizeze timpul supunand masina de spalat unor cicluri mai grele, acest lucru nu conduce decat la un dezechilibru care, desi nu este vizibil in timp, poate avea repercursiuni din cele mai nefaste atat asupra produsului, cat si a utilizatorului. Asa se face ca, in ciuda faptului ca producatorii lanseaza modele cu capacitate de incarcare din ce in ce mai mare, pentru fiecare dintre noi acest lucru pare a fi insuficient.

Exista totusi cateva “ponturi” care ne pot ajuta sa ne pastram masina de spalat in cele mai bune conditii, iar aceste specificatii pot fi aplicate fie ca esti parinte, fie ca nu, fie ca esti un om ocupat, fie doar ca nu acorzi prea mare importanta masinii tale de spalat.

O masina de spalat trebuie sa fie in permanenta igienizata. Curatarea manuala sau automata periodica si folosirea unor produse anti- bacteriene, pot inlocui cu succes o masina de spalat cu capacitate de autocuratare si chiar pe una dotata cu filtre de microbi. Da, exista modele de masini de spalat dotate cu cicluri de curatare si igienizare, iar acesta este in mod clar un beneficiu, insa daca aspectul financiar nu ne permite, este bine sa stim ca putem face acest lucru chiar si cu bani putini.

Mai apoi, incarcarea masinii de spalat trebuie sa fie facuta in baza specificatiilor tehnice si sub nicio forma “dupa ureche”, asa cum se procedeaza in mod uzual. E drept, ni se poate intampla tuturor sa aruncam o haina in plus in masina de spalat, pe principiul “merge si asa”, insa in momentul in care aceasta situatie se transforma intr-una permanenta, atunci problemele nu vor intarzia sa apara.

Masina de spalat este un obiect de mari dimensiuni, insa daca facem un exercitiu de imaginatie atunci vom intelege faptul ca si fortele rezultate in timpul spalarii vor fi pe masura dimensiunilor.

Pentru mentinerea in stare de functionare a masinii de spalat este la fel de important sa stabilim un nivel de stoarcere eficient, in functie de programele alese.

Unele masini de spalat rufe au capacitatea de a auto- evalua cantitatea de haine si ca urmare, acestea isi pot adapta numarul de rotatii si temperatura in functie de programul stabilit pentru ciclul ce urmeaza a fi efectuat. Aceeasi caracteristica sta si la baza eficientizarii consumului de detergent, pe care masina de spalat il ajusteaza automat in functie de greutatea incarcaturii si de programul selectat penrtu spalare.

Totusi, chiar daca masinile de spalat devin din ce in ce mai inteligente, eficientizandu-ne noua timpul alocat spalarii, trebuie sa manifestam in permanenta o grija sporita la anumite elemente care ar putea asigura buna functionalitate a masinii ca ansamblu. Pentru mai multe detalii si sfaturi de intretinere, ne puteti contacta oricand, avand la indemana garantia solutiei oferite .

Masina de spalat trebuie verificata regulat intr-un centru specializat pe acest tip de probleme. In atelierul Washservice.ro au intrat foarte multe masini de spalat care au fost trase “pe linie moarta” din cauza indiferentei utilizatorilor. Te provocam la un test si o verificare. Tu cand ai aruncat ultima data o privire in masina ta de spalat? Daca ai facut-o acum, la indemnul asta, te provocam sa ne spui ce ai gasit in ea!

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE