Service masini de spalat Zanussi

Motorul si zgomotele masinii de spalatMasina de spalat este un obiect electrocasnic special, destinat uzului in mod constant, repetitiv si sigur. Aceste produse sunt proiectate in asa fel incat, pe langa senzorii care ne pot indica o eventuala problema, sa ne poata transmite si prin sunete problemele pe care le intampina.

Fara a fi cumva o gluma, putem spune faptul ca masina de spalat se „exprima” prin zgomotele transmise, astfel ca noi sa putem sti in timp util daca procesul de functionare este sau nu unul corect.

Se intampla ca in anumite momente masina de spalat sa scoata zgomote cu care nu suntem obisnuiti. Poate ca in timp am putea dezvolta o usoara obisnuinta fata de acestea, insa in mod cert ele nu trebuie neglijate. Masina de spalat are un zgomot specific datorat rotirii tamburului, insa sub nicio forma acesta nu trebuie sa devina deranjant.

Mai mult decat atat chiar, unii producatori de masini de spalat s-au dedicat conceperii unor modele izolate fonic, cu pereti lateral confectionati din materiale cu conductivitate fonica scazuta, astfel incat procesul de spalare sa se desfasoare la cele mai mici valori de zgomot. Aceste motoare, din ce in ce mai prezente pe piata sunt modelele de motoare cu invertor, cu functionare extrem de silentioasa si durata de viata mult mai lunga.

Zgomotele masinii de spalat pot proveni si in urma aparitiei in interiorul masinii de spalat a unor obiecte ce nu isi au locul acolo. Acestea se aduna in mod normal in interiorul filtrului de scame, iar surprinderea nu va va fi nicidecum foarte mica atunci cand veti gasi in interiorul acestuia chiar si cele mai nebanuite lucruri.

Din experienta noastra am putut regasi diverse obiecte, incepand de la bilete de tramvai mototolite si pana la piese de lenjerie de mici dimensiuni, nasturi sau chei, lucruri care totusi pot duce la deteriorari majore ale masinii de spalat in ansamblul ei sau pot conduce la zgomote de-a dreptul deranjante in timpul functionarii acesteia.

Motorul masinii de spalat este componenta principala, cea care declanseaza intregul proces de spalare. Majoritatea problemelor masinilor de spalat provin din functionarea defectuoasa a motorului. Spalarea, stoarcerea, centrifugarea si drenarea, sunt procesele care necesita o oarecare observatie si atentie, astfel incat masina de spalat sa isi poata desfasura ciclurile in cele mai bune conditii.

O eventuala defectiune a motorului poate fi o posibila cauza pentru care o masina de spalat nu stoarce sau nu invarte, in timpul spalarii. Acest lucru trebuie verificat, deoarece poate fi in stransa legatura cu garnitura ce asigura interconectarea intre motor si transmisie. In cazul deteriorarii sau ruperii acestei garnituri, este necesara o vizita in service, in scopul inlocuirii acesteia.

Motorul are implicatii si in ceea ce priveste buna functionalitate a sistemului de centrifugare. In timpul acestui proces hainele sunt reasezate in interiorul cuvei, prin miscari circulare, in scopul unei stoarceri eficiente. Daca acest proces nu se desfasoara in parametrii cei mai buni, in acel caz pot aparea diverse probleme, printre care stoarcerea ineficienta si aparitia apei in structura tesaturilor, la finalul procesului de spalare.

De asemenea, daca masina de spalat se misca greu, scoate zgomote foarte puternice sau miroase „a incins”, acest lucru denota clar o defectiune a motorului, caz in care se recomanda intreruperea legaturii la energie electrica si verificarea componentelor interne, de catre un specialist.

Reparatiile unor astfel de produse nu sunt costisitoare peste masura, mai ales daca problemele sunt identificate intr-o faza incipienta, iar componentele nu se defecteaza precum conceptului unui joc de Domino. Trebuie luat in considerare si faptul ca acele componente de dimensiuni reduse sunt cele care costa cel mai putin, in vreme ce componentele de dimensiuni mai mari, precum motorul sau cuva, costa destul de mult.

In aceste conditii, recomandarea specialistilor nostri este sa preintampinati eventualele neplaceri, iar daca acestea totusi exista, sa fie pastrate la un nivel de costuri cat mai redus.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE