Prima utilizare a masinii de spalat

Achizitia unei masini de spalat trece prin mai multe etape. Dintre caracteristicile definitorii care ne ajuta in luarea unei decizii, puterea, capacitatea si pretul sunt cele mai cunoscute. Ne petrecem multa vreme cautand cel mai bun produs, care sa satisfaca un raport corect calitate-pret si, intr-un final, atunci cand il gasim, ardem de nerabdare sa ii testam capacitatile.

Masina de spalat este un obiect electrocasnic ce trebuie probat inca de la instalare. Proba acesteia se face”in gol”, adica fara ca aceasta sa aiba inauntru o incarcatura de haine. Unele firme distribuitoare de astfel de produse pun la dispozitia clientilor si un serviciu de instalare, fireste, contracost, ceea ce presupune ca o persoana oarecum specializata sa faca o proba a masinii de spalat chiar in momentul instalarii.

Masina de spalat este racordata la sursa de apa, i se stabileste traseul si coloana de avacuare, dupa care este pusa in functiune. Daca va intrebati care este motivul pentru care este necesara aceasta operatiune, atunci raspunsul il oferim in ceea ce urmeaza.

Dincolo de a verifica functionalitatea masinii la achizitionare (daca aceasta nu are hubloul spart, nu picura, nu se opreste in timpul procesului de spalare, nu centrifugheaza corect, nu stoarce sau nu elimina apa), aceste cicluri de spalare in gol executate regulat asigura si o spalare periodica a masinii de spalat. Folosind o cantitate de detergent exact ca si in cazul unei spalari obisnuite, apa va trece prin toate elementele masinii de spalat, astfel incat aceasta sa fie curatata si igienizata. Aceste spalari trebuie efectuate de cateva ori pe an, avand grija sa includem pe cat posibil in interiorul masinii si un produs care sa curate foarte bine elementele interioare de calciu.

Felul in care este amplasata masina de spalat este foarte important deoarece acesteia ii trebuie asigurata o stare de planeitate perfecta. Acest lucru va preintampina cresterea nivelului de zgomot datorat proceselor de stoarcere si centrifugare, dar va si mentine in echilibru masina de spalat in cazul ciclului de spalare, mai ales daca aceasta nu este tocmai de ultima generatie si nu este dotata cu un motor cu invertor, care sa creeze posibilitatea echilibrarii automate a cuvei in functie de volumul de haine.

Cu toate acestea, in functie de substratul pe care aceasta este asezata, masina de spalat va avea nevoie de spatii de aerisire, astfel incat aceasta sa nu retina mirosuri sau, mai rau , sa nu cumva sa elimine apa pe care noi sa nu o putem vedea.

Instalarea masinii de spalat trebuie sa se faca in incaperi bine ventilate, lipsite de umiditate excesiva si sa nu fie expusa in mod direct razelor solare. Legaturile efectuate trebuie sa fie perfecte, asigurandu-se astfel necesarul de alimentare cu energie electrica si apa, in functie de solicitarile modelului de masina de spalat.

Daca panoul electric si prizele nu suporta nivelul de energie solicitat de catre masina de spalat, este necesara o readaptare a acestora, astfel incat masina de spalat sa functioneze fara probleme. In cazul apei, alimentarea acesteia trebuie sa se faca la o presiune suficient de mare (minim 0,3 atm), pentru a putea utiliza in deplina siguranta cantitatea de detergent si pentru a executa in mod corect ciclul de curatare.

Curatarea pompelor de drenare, a filtrelor si a celorlalte componente este imperios necesara, mai ales daca vrem sa prelungim durata de viata a masinii noastre de spalat. Inca de la prima utilizare trebuie sa o mentinem functionala, incercand astfel sa reducem eventuale costuri cu reparatii inutile. Oricum insa, din cand in cand, pentru a preintampina eventuale probleme, pot fi executate revizii in service, astfel incat masina de spalat sa functioneze fara probleme pentru cat mai multa vreme.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE