motorul masinii de spalat

Motorul masinii de spalat poate intampina anumite probleme de-a lungul utilizarii, probleme care uneori pot fi relativ minore si altele care pot fi depasite numai cu ajutorul specialistilor nostri. Din pricina unor probleme care pot afecta abilitatile motorului, acesta poate functiona deficitar sau isi poate inceta subit activitatea, determinandu-ne sa gazduim in atelierele noastre de reparatii masini de spalat acele modele care intampina dificultati.

Unul dintre cazurile comune este cel in care motorul nu mai este capabil sa faca nimic, sa spele sau sa roteasca incarcatura. In acest caz, dupa o investigatie completa in service, se va produce inlocuirea motorului deficitar, cu unul nou, care sa fie compatibil cu modelul masinii de spalat.

Tot din cauza problemelor ce tin de buna functionare a motorului apare si surplusul de apa la final de ciclu de spalare. Vi s-a intamplat vreodata sa gasiti in cuva hainele imbibate cu apa? In mod normal, motorul, prin functionarea sa, induce miscarea de rotatie cuvei. Aceasta, in urma rotatiilor, trebuie sa elimine surplusul de apa prin centrifugare, astfel incat rufele sa ajunga la final de ciclu de spalare sa fie aproape uscate.

In caz contrar, este clar faptul ca motorul nu mai are capacitatea de a sustine ciclul de spalare, acest lucru putand fi cauzat de uzura normala a produsului. In acest caz modul in care este cuplat motorul poate fi defectuos sau cureaua ar putea fi deteriorata din cauza uzurii, drept pentru care este necesara interventia unui specialist pe acest tip de probleme.

In cazul in care rotatia nu este executata, si implicit ciclul de spalare nu este functional, atunci este indicat sa fie verificati scripetii, sistemul de transmisie, capacul de inchidere, si modul de actionare al motorului. Daca masina de spalat primeste apa, insa nu roteste, atunci poate fi o problema din cauza conectorilor la modul de transmisie, care pot fi inlocuiti, fara a afecta alte parti ale sistemului.

Acelasi lucru se intampla si in cazul sistemului de transmisie. Daca insa masina de spalat nu primeste apa, atunci de verifica modul de racordare la reteaua de apa, modul de deschidere al robinetilor, furtunele de alimentare si presiunea. Daca nu aceasta este cauza functionarii deficitare, atunci vor fi verificate componentele masinii de spalat, in speta orificiile de intrare a apei. Daca masina de spalat nu evacueaza apa, in acest caz poate fi vorba despre un blocaj la nivelul sistemului de evacuare, fie in ceea ce priveste pompa de evacuare, fie relationat de filtrul de scame sau furtunele de evacuare. Daca pompa prezinta defectiuni, aceasta va fi inlocuita avand grija la extragerea acesteia, astfel incat sa nu periclitam alte componente ale sistemului.

Motorul este practic componenta esentiala ce asigura buna functionalitate a masinii de spalat. Este necesar ca motorul sa fie bine intretinut si sa nu fie suprasolicitat. De aceea se recomanda ca masina de spalat sa fie alimentata in mod corect cu energie electrica si apa, iar in cazul unor deficiente, aceste sa fie semnalate din timp tehnicienilor specializati pe aceste tipuri de probleme.

Pentru a creste abilitatile masinilor de spalat producatorii aleg sa imbunatateasca calitatile motoarelor, astfel incat uin ultima perioada tot mai multe masini de spalat de ultima generatie sunt dotate cu motoare de gen Digital Inverter. Acestea sunt construite din mai putine piese, ceea ce reduce riscul defectiunilor si, mai important decat atat, ele pot reduce consumurile in ceea ce priveste apa si energia desfasurarii proceselor de spalare. Astfel de motoare reduc si nivelul de zgomot aferent ciclului de spalare, drept pentru care astazi sunt unele dintre cele mai apreciate produse.

Daca iti place arata-le si altora!

    © 2015 WASHSERVICE